Welke pyjama neem jij mee op vakantie?

Welke pyjama neem jij mee op vakantie?
oktober 24, 2019 admin

De vakantie komt eraan. Heerlijk! Eindelijk die vakantie waar jij je weken op verheugd hebt. Je bent druk bezig alles in te pakken. Sokken, ondergoed, stijltang, make-up. En wat nog meer? Vergeet je niet iets? Je pyjama! Pyjama’s worden het meest vergeten tijdens het inpakken van de koffer. En dat terwijl je het juist het meeste aanhebt. Welke pyjama moet je meenemen op vakantie? Wij helpen je!

Aan de hand van jouw vakantiebestemming kijken wij welke pyjama jij het beste mee kunt nemen.

 

Warme bestemming
Bijvoorbeeld: Griekenland en Spanje

Ga jij naar een lekker warm land toe deze vakantie? Bijvoorbeeld naar Zuid-Europa? Dan wil je natuurlijk niet ’s nachts wakker worden van de warmte. Belangrijk is dus dat je een pyjama van het juiste materiaal meeneemt. Je kunt het beste een katoenen top en een kort broekje meenemen. Je slaap er goed in en het staat nog goed ook. Een voordeel van katoen is dat het de warmte goed reguleert en vocht opneemt. Op zoek naar iets eleganter? Een slipdress is dan een goede optie. Qua materiaal kun het beste kiezen voor modal of zijde met elastan erin. Zo heb jij ’s nachts alle bewegingsvrijheid.

 

Koelere bestemming

Bijvoorbeeld: Zweden en Rusland
Ga jij op vakantie naar een bestemming met koelere temperaturen? Dan is een pyjama van nog groter belang. Zo blijf jij ’s nachts warm. Is het op dit moment winter in jouw vakantieland? Ook dan is katoen een goed materiaal. Het houdt de warmte goed vast. Kies voor een pyjama met lange mouwen en een lange pyjamabroek. Heb jij het snel koud in bed? Dan is flanel een nog beter materiaal. Dit materiaal houdt jouw lichaamswarmte nog beter vasthoudt. En dat wil je, want niets is vervelender dan ’s nachts wakker te worden van de kou! Als jij verblijft in een kamer zonder verwarming dan kan ook een huispak net dat beetje extra warmte geven. Ook een pyjama van wol kan in een erg koude omgeving handig zijn. Wol is namelijk pas echt lekker warm. Belangrijk is dat je wel de juiste wol kiest. Merino wol irriteert de huid niet.

 

Bestemming met wisselend weer

Bijvoorbeeld: Ierland en Duitsland

Weet jij nog niet hoe het weer in jouw vakantieland zal zijn? Maar weetje wel dat het land bekend staat om wisselvallig weer? Dan kun je beter iets teveel meenemen dan te weinig. Neem een t-shirt mee met een driekwart pyjamabroek. Eventueel kun je nog een kort pyjama broekje meenemen. Zodat je kunt omwisselen als de langere toch te warm is. Het neemt toch amper plek in beslag in jouw koffer. En je kunt per slot van rekening beter iets uittrekken dan het te koud hebben ’s nachts!

 

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*