Welke ringmaat heb ik?

Welke ringmaat heb ik?
december 10, 2020 admin
gouden ring

Goud is een erg populair edelmetaal voor sieraden en de meeste mensen hebben dan ook een gouden ring in hun persoonlijke collectie. Deze ringen hebben een tijdloze uitstraling en zowel mannen als vrouwen kunnen er jarenlang plezier van hebben. Laat goud je in het zonnetje zetten!

Ook kun je edelstenen laten toevoegen aan je ringen. Ze hebben een speciale uitstraling en zullen door hun hoge kwaliteit mooi blijven. Mochten ze dof worden dan is dat eenvoudig te herstellen. Een ring met edelstenen zal zeker opvallen en zorgen ervoor dat elke outfit compleet is.

Tegenwoordig kun je langs bij de juwelier maar sieraden zijn ook eenvoudig online te bestellen. Wel is het belangrijk dat je je ringmaat weet. Eigenlijk heb je twee opties:

Optie 1: Ik heb al een ring die goed past

In dit geval kun je die heel eenvoudig gebruiken om je maat te meten.Dit doe je door middel van een liniaal, hiermee meet je de doorsnede van de binnenkant van je ring dus met uitzondering van de rand. De ringmaat is af te lezen aan het aantal millimeters.

Optie 2: Ik heb geen ring die goed past

Gebruik hiervoor een zo dun mogelijk touwtje, lintje of papiertje. De dikte heeft namelijk invloed op de meting. In dit voorbeeld werken we met een touwtje.

Je begint door een touwtje om je vinger te draaien op de plaats waar je je ring wilt hebben. De ring moet ook nog over je knokkel kunnen glijden dus meet hem niet te strak. Waar het touwtje bij elkaar komt zet je een streepje. Leg daarna het touwtje plat neer en meet nu het aantal millimeters tot aan het streepje. Je kunt heel eenvoudig online opzoeken welke maat er bij jouw millimeters hoort.

Punten om op te letten bij het bepalen van je ringmaat

● Het is belangrijk om je ringmaat te meten van de vinger waaraan je de ring ook daadwerkelijk wil dragen. Vingers onderling kunnen namelijk flink verschillen.

● De dikte van de ring speelt een belangrijke rol. Reken bij een flink dikke ring een halve maat groter en bij een hele smalle ring een halve maat groter.

● Neem bij twijfel voor de zekerheid altijd de grootste maat, je kunt hem altijd nog laten bijstellen.

● Meet je vinger als je handen op kamertemperatuur zijn, door warmte zetten je vingers namelijk uit.

● Wil je de omtrek echt nauwkeurig hebben? Dan kun je het beste op twee tijden verdeeld over twee dagen meten. Zo weet je zeker dat je goed zit.

● Een ring met steen op het oog? Dan is de juiste maat nog belangrijker, anders kan de steen namelijk gaan draaien.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*