Zo stel je een stijlvolle wintersportoutfit samen

Zo stel je een stijlvolle wintersportoutfit samen
oktober 27, 2022 admin

Nog even en de winterperiode breekt weer aan. Hoewel Nederland in de winter ook mooi kan zijn, kiezen veel mensen ervoor om in de wintermaanden op wintersport te gaan. Vele duizenden mensen vertrekken naar één van onze buurlanden met wintersportlocaties om daar hun wintersportvakantie door te brengen. Ben jij ook een fanatieke wintersporter? Dan is een goede wintersportuitrusting erg belangrijk. Behalve dat het comfortabel zit en voldoende bescherming biedt, is het natuurlijk ook fijn als je met je outfit niet de plank volledig misslaat, maar er stijlvol bijloopt.

De skilatten en snowboard

Skilatten en snowboards zijn in alle soorten en maten te verkrijgen. Het belangrijkste is dat ze voldoen aan jouw wensen en eisen en voor jouw perfect in gebruik zijn. Uiteraard wil het oog ook wat. Tegenwoordig zijn skilatten en snowboards in veel verschillende kleuren en afbeeldingen te verkrijgen. Mocht je zelf skilatten of een snowboard kopen, is het stijlvol deze qua kleur te matchen met je outfit.

Wintersport kleding

Net als bij de skilatten en snowboards is ook bij kleding de functionaliteit en comfort het belangrijkst. Zo moet een outfit voldoende bescherming bieden tegen de kou, maar daarbij ook nog voldoende bewegingsruimte bieden. Dit wordt nog wel eens vergeten. Want hoewel het in wintersportgebieden vaak koud is, kan het met een zonnetje ook prima weer zijn. Wanneer je dan dikke winterkleding aanhebt, heb je een stuk minder bewegingsruimte en kan het ook nog eens flink warm worden. Houd er rekening mee dat je tijdens het skiën of snowboarden actief bezig bent, dus je krijgt het vaak vanzelf al warm. Wanneer je van felle kleuren houdt, is het raadzaam om niet de broek én de jas in dezelfde kleur te doen. Het is stijlvoller om dan voor één van beide een iets neutralere kleur te behouden. Veel bekende merken als O’neil en Brunotti komen jaarlijks met de nieuwste trends. Hou die goed in de gaten om zo op de hoogte te blijven van de laatste trends. Wil je echt iets opvallends dragen, dan kan je kiezen voor kleurrijke skisokken. Tijdens het skiën vallen deze niet zo op, maar bij de après-ski trek je meteen de aandacht.

Ski- en snowboardschoenen

Voor skiën en snowboarden heb je ook speciale schoenen. Deze schoenen lopen over het algemeen niet heel comfortabel, daarom draag je ze meestal alleen tijdens het skiën en snowboarden en doe je bij het après-skiën andere schoenen aan. Bij ski- en snowboardschoenen is d ekleur niet het belangrijkst, maar is comfort en ondersteuning belangrijk. Zo moet voor een snowboarder de snowboard schoenen goed zitten en de voet niet afknellen, maar ook voldoende ondersteuning bieden. Meerdere schoenen zijn voorzien van een BOA-systeem als vervanging van de ouderwetse veter. Hierbij kan je de schoen eenvoudig strakker en weer losmaken. Dit is voor iedere wintersporter aan te raden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*