Hoe kies je shirts voor een casual outfit?

Hoe kies je shirts voor een casual outfit?
april 19, 2022 admin
overhemd voor heren

De meeste mannen voelen zich op hun gemak bij het dragen van overhemden bij elke gelegenheid. Dit komt omdat het casual overhemd niet alleen veelzijdig is, maar het kan je ook helpen om je uiterlijk te verbeteren zonder veel moeite. Wat is dan het juiste overhemd voor heren om te dragen op een casual moment? Er zijn veel overhemden die je kunt combineren met casual outfits. Je kunt bijvoorbeeld een katoenen overhemd dragen met jeans, chino’s en broeken. Het shirt is makkelijk te mixen en matchen. Je kunt het bijvoorbeeld combineren met sneakers, loafers of laarzen. Je kunt de onderstaande richtlijn raadplegen om casual overhemden te selecteren die je aan je garderobe moet toevoegen.

De pasvorm van overhemden kiezen

Wanneer je overhemden voor heren koopt, moet je rekening houden met de maat en pasvorm. Het kiezen van de juiste pasvorm kan je look naar een hoger niveau tillen. Je moet niet zeggen dat de maatvoering van een casual overhemd afwijkt van het formele overhemd. Er zijn drie soorten overhemden waaruit je kunt kiezen: slim fit, relaxed fit en skinny fit. Wanneer je een casual overhemd koopt, moet je vermijden om een skinny fit te kiezen. Dit type shirt kan namelijk je buik benadrukken. Als je echter een geweldige lichaamsbouw hebt, kun je kiezen voor een slim fit.

De stof selecteren

Het doel van het dragen van een casual overhemd is om comfortabel te blijven bij elke gelegenheid en bij elk weer. Je moet dus selectief zijn bij het kiezen van de stof van het shirt. Het is beter als je voor de zomer ademende en lichtgewicht stof kiest. De ademende stof betekent echter niet dat de stof transparant is. Koop geen overhemd van doorschijnende stof. De aanbevolen materialen voor casual overhemden zijn linnen, Oxford-stof, katoen, denim en flanel. In de zomer kun je overhemden van katoen of linnen dragen. Draag dan bij koeler weer flanel, want het is gemaakt van wol die je warm houdt.

De kleur kiezen

Wanneer je meer overhemden collecties aan je garderobe wilt toevoegen, moet je je aan het basisconcept houden. Het betekent dat je de basiskleur en basisstijl moet selecteren. Zorg ervoor dat je overhemden in neutrale kleuren hebt, zoals zwart, wit, blauw en marineblauw. Deze kleuren passen goed bij elke kleur broek. Trouwens, als je een andere look wilt, kun je overhemden met patronen toevoegen, zoals ruiten, strepen of zelfs bloemen overhemden. Zorg er echter voor dat je meerdere overhemden in effen kleuren in je garderobe hebt. Deze kleuren zijn veelzijdig, zodat je ze bij elke gelegenheid kunt dragen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*