Hoe vind je als man de juiste zonnebril?

Hoe vind je als man de juiste zonnebril?
maart 22, 2021 admin

Hoe vind je als man de juiste zonnebril?

De zomer staat weer voor de deur, dat betekent dat het zonnetje weer vol op gaat schijnen. Een zonnebril is handig voor een dagje strand, picknicken in het park maar ook een stadswandeling. En dan hebben we het nog niet gehad over wat voor must-have het is voor een festival. Laten we hopen dat dat dit jaar allemaal weer door kan gaan. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, dan is het wel zo handig dat jij de bril koopt die perfect is voor jouw hoofd. Daarom hebben we voor jou de beste tips voor het vinden van een zonnebril op een rijtje gezet.

1. Kijk naar de vorm van je hoofd

Niet elk hoofd heeft de zelfde vorm of grootte, daarom is het handig om na te gaan welke vorm jouw hoofd heeft. Zo kan je om het zo maar te zeggen meer een driehoekig, vierkant of rond gezicht hebben. Kies wanneer je een wat hoekiger gezicht hebt eerder voor een bril met ronde vormen, dus ronde glazen. Dan is het ook logisch dat wanneer je een wat ronder hoofd hebt, gaat voor een bril met wat meer vierkante glazen. Het is aan te raden om dan ook echt ronde brillen te vermijden, het effect van het ronde gezicht wordt juist benadrukt.

2. Kies voor een beschermende bril

De zon kan erg gevaarlijk zijn, niet alleen voor je huid maar ook voor je ogen is de uv-straling schadelijk. Daarom dient een zonnebril voor meer dan alleen er leuk en hip uit zien. De kleur van de zonnebril zegt vaak niets over het beschermen van de ogen, maar is wel bepalend. Toch kunnen vaak donkere glazen zonder uv-bescherming zorgen dat je pupillen worden verwijd waardoor er makkelijker zonlicht het netvlies binnendringt. Kijk daarom goed naar of je zonnebril een filter met uv-bescherming heeft.

3. Je wenkbrauwen spelen ook een rol

Hoe de bovenkant van de zonnebril er uit ziet ligt aan hoe je wenkbrauwen er uit zien en staan. De heren zonnebril die je het best kan kopen heeft aan de bovenkant de vorm die jouw wenkbrauwen ook hebben.

4. Bepaal wat jij leuk vindt

Je vriendin of vrienden kunnen nog zo vaak zeggen dat iets je juist wel of helemaal niet staat, maar jij moet jezelf er fijn mee voelen. Jij bent tenslotte de persoon die er mee loopt. Ga op zoek naar de zonnebrillentrends van het moment om wat inspiratie op te doen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*