4x het leukste speelgoed voor een tweejarige!

4x het leukste speelgoed voor een tweejarige!
augustus 14, 2020 admin

Binnenkort op visite bij je beste vrienden en hebben die klein kindje van twee jaar? Dan wil je natuurlijk wel iets leuks mee nemen. Maar wat is nou een goede keuze? Wat vind een kind van twee leuk? En waar kunnen ze nu al mee spelen? Je wilt liever niet iets meenemen waar ze nu nog te klein voor zijn. Speciaal voor jou hebben wij 4 cadeautips! 

 

Kies voor educatief speelgoed

Tweejarigen zitten vol met energie, ze stuiteren vrolijk het huis rond. Rennen en klimmen iedere dag lijkt het ze iets makkelijker af te gaan. Dit is de fase waarin het fijne motoriek zich het snelst ontwikkelt. Speelgoed dat goed bij deze leercurve aansluit: 

 

Voorleesboekjes

Deze zijn echt tijdloos en zijn top om te geven aan peuters. Samen de plaatjes bekijken en een verhaaltje lezen, is altijd leuk. Naast dat dit een fijn moment samen is, is het ook nog heel goed voor de ontwikkeling. Voorlezen stimuleert namelijk de verbeelding en de empathie. Ook is het goed voor de ontwikkeling van de woordenschat. Genoeg voordelen dus. Maar welk boek kies je dan? Onze favorieten zijn: woezel en pip, nijntje en de mooiste vis van de zee.

 

Bouwspeelgoed

Samen lekker bouwen. Dat is gegarandeerd een goed idee! Met houten speelgoed kunnen peuters veilig en met veel plezier bouwen. Een peuter kan zich al snel lange tijd alleen vermaken zonder hulp nodig te hebben. Door de grootste bouwwerken te maken stimuleer je de fantasie. 

 

Boerderij speelgoed

Deze ken je vast wel: Boerderij speelgoed. Dit is extra leuk voor kinderen die gek zijn op dieren. Het kindje leert hierdoor hoe leven op de boerderij is. Daarnaast zijn de traktors vaak een favoriet voor jongens. 

bol.com | Van Dijk Toys Garage met lift

Puzzels

Ook puzzels kennen geen tijd en blijven nog altijd een succes bij kinderen. Het is leuk om lekker samen te puzzelen en uit te vinden waar nou net dat stukje past. Het is ook een echte mentale uitdaging waarbij de hersenen druk bezig zijn om het raadsel op te lossen. Je hebt keuze uit vloerpuzzels, legpuzzels en zelfs lagen puzzels. Je vergroot hiermee het ruimtelijk inzicht van het kind. Wat weer heel goed uitkomt omdat dit de basis is voor rekenen en schrijven. 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*